Науково - практична конференція офтальмологів «Сучасні методи діагностики та лікування захворювань органа зору»

2-13 вересня 2013 р. в м. Чернігові відбулася науково - практична конференція офтальмологів Чернігівської, Київської, Полтавської, Сумської та Черкаської областей України «Сучасні методи діагностики та лікування захворювань органа зору» при активній участі в її організації і проведенні науковців ДУ «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМН України» та КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня» при підтримці Чернігівської облдержадміністрації та обласної ради, головного управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації, згідно з планом організаційних заходів МОЗ України, НАМН України та реєстром з'їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2013 році.

Захід проходив в приміщенні Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Відкрила 53-ю міжобласну науково-практичну конференцію директор ДУ «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П.Філатова НАМН України», д.мед.н., профессор, член-кореспондент НАМН України Пасєчнікова Наталія Володимирівна. Із привітальним словом до учасників конференції звернулася заступник начальника Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної держадміністрації Лисенко Галина Василівна.

В роботі конференції прийняли участь 254 делегата з Одеської, Київської, Чернігівської, Вінницької, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Черкаської областей України, з Білорусі та Австрії.

Під час трьох пленарних засідань на обговорення було висунуто багато актуальних питань, які були висвітлені науковцями Одеси, Києва, Полтави, Чернігова в 14 лекціях та 23 доповідях, в т.ч. у 6 стендових.

Тематика засідань була присвячена таким ключовим проблемам, як організація офтальмологічної допомоги, сучасні тенденції в діагностиці та лікуванні ретинобластоми, онкологічних захворювань ока, увеїтів, діабетичної ретинопатії, вікової макулярної дегенерації, хірургічне лікування патології заднього відділу ока, нові методи лікування дітей з вадами зору, плеопто-ортоптичне лікування амбліопії та косоокості у хворих з порушеннями нейропсихофункціонального стану, особливості клінічного перебігу ретинопатії недоношених та показання до лазерної коагуляції сітківки при цьому захворюванні.

У збірник матеріалів науково-практичної конференції увійшло 15 лекцій та 79 тез від 149 авторів з мм. Одеси, Києва, Вінниці, Донецька, Запоріжжя, Луганська, Львова, Полтави, Сум, Чернігова, Черкас, Харкова, в яких відображені результати проведення глибокої і змістовної дослідницької роботи, відмічені наукова новизна, теоретичне і практичне значення.

Учасники конференції ознайомились з новою хірургічною апаратурою, інструментарієм, технічним обладнанням, медичною літературою, фармпрепаратами для застосування в офтальмології. В спеціалізованій медичній виставці прийняли участь відомі компанії: Baus сh + Lomb , ТОВ “Техномедекс Груп“, Alcon Pharmaceuticals Ltd ., Allergan - представництво Еврофарма АГ, World Medicine , представництво Santen Oy в Україні, ТОВ “ДП“ “Техномед Україна“, ТОВ “Р-ОПТИКС Україна“, US Optics , Фармак, Zdravo , Ядран, Симеста ВААЛ, ВАТ “Київський вітамінний завод“, Промед, Гельтек.

Подробная информация о конференции